Spring naar inhoud

De spelleider aan het woord

De begeleider aan het woord

Ieder evenement is anders. Dat weten wij allemaal. Toch is het leuk om te weten hoe de begeleiders van de teambuilding spellen kijken naar de groep, het evenement en de groepsdynamiek. Een begeleider verteld u hier hoe een activiteitenprogramma er vaak uit ziet.

coach teambuilding

Een beschrijving van de teamdag

De meeste mensen komen binnen met het idee om een leuk dagje uit te beleven maar al snel blijkt dat het competitie element ook niet onbelangrijk is. Zodra het spel of de activiteit wordt uitgelegd, merk je aan de reacties hoe de verhoudingen liggen in de groep en ontstaat er spontaan een leuke wedstrijdsfeer.

Zodra de groepsindeling bekend is gemaakt steken collega’s de koppen bij elkaar, verzinnen een Jel , en zie je de eerste fase van teambuilding al ontstaan.

Binnen het team wordt een groepsleider gekozen en gedurende de dag merk je dat mensen elkaar beter maar vooral op een andere manier leren kennen.

Ook bij grote groepen werkt dit concept omdat er dan meerdere teams gevormd worden die elk, na elkaar, dezelfde teambuildingsopdrachten doen waardoor er na afloop van de dag toch over en weer kan worden nagepraat in de kring.

Bij een hapje en een drankje maken we als organisatie op een leuke en humoristische manier de uitslag bekend en worden de prijzen uitgereikt. Dit gaat steevast gepaard met een hoop grappen en grollen en applaus voor elkaar.

Vooral de meest fanatieke deelnemers proberen met een goed verhaal nog een prijs in de wacht te slepen. Hoeveel het maar een spelletje is merk je toch hoe mensen op zo’n dag elkaar op een andere manier leren kennen en zichzelf ook vanuit een andere hoek hebben laten zien.

Kortom het is een dag waarbij je uit je comfortzone wordt gehaald maar waarbij er toch rekening wordt gehouden met ieders wensen. Met veel aandacht voor elkaar, een flinke dosis humor en een afwisselend programma zowel binnen als buiten, ontstaat een bijzondere groepsdynamiek waar ik als spelleider elke keer weer veel van leer en vooral van mee geniet!

The Behendigheid Battle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *